Friday 2 August

19:30u - 00:00u

Mutotoloop Naar den Congo en terug. (org. Mutoto).
Mutotoloop van 5 km en 10 km en mutoto trail van 16 km.
Inschrijvingen vanaf 18u.
Nadien pop up café Lubum met allerhande trappisten.

Meer informatie
21:00u - 03:00u

RimpelRock 2019.

Meer informatie
Saturday 3 August

Kubbstornooi.

11:00u - 17:00u

Tornooi in ploegen van 3 personen op het grasveld achter Pachthof Stroykens.

Inschrijven kan via steve@nic-assur.be. Eten en drank is beschikbaar. In organisatie van Zaalvoetbal De Rimpel

Oogstwandeling.

14:00u - 17:00u

De natuurpracht van Duisburg is een troef voor de gemeente. Weidse velden, prachtige vergezichten, immens natuurschoon. PASAR nodigt je graag uit om samen te genieten van deze pracht. De wandeling staat in het teken van de oogstmaand. We wandelen dus tussen de velden en zullen de boeren hun oogst zien binnen halen. Tijdens de wandeling vergasten we jullie hier en daar op een kort verhaaltje of anekdote, maar de nadruk ligt zeker op de mooie omgeving. De wandeling is ongeveer 8 km lang. We vertrekken om 14 uur aan Pachthof Stroykens en verwachten tussen 16u30 en 17 uur terug te zijn. Gezien we door de velden stappen is de wandeling minder geschikt voor buggy en rolstoel. Afspraak aan Pachthof Stroykens.

Meer informatie
21:00u - 03:00u

Per Total-fuif.

Ook dit jaar organiseert Chiro Duisburg een spetterend feestje op de binnenkoer van Pachthof Stroykens.

Heb je zin om eens goed uit je bol te gaan, dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Toffe muziek, sfeer en lekkere drankjes zullen in overvloed aanwezig zijn.
En als dit alles nog niet genoeg is, ook de inkom is volledig gratis.

We verwachten jullie!

Sunday 4 August

Kegeltornooi "Flor Decoster"

10:00u - 12:00u

Wie op zaterdagavond de Per Total fuif overleefd heeft en op zondag niet te al te veel scheel kijkt van nadorst, deshydratie, zere dansknieën of dies meer, kan op zondagochtend terecht op het Kegeltornooi.

Je kan er de wisselbeker "Flor Decoster" bij mekaar kegelen.
Ploegen van 4 deelnemers.
Kom je inschrijven vanaf 9u ter plaatse (Pachthof)!
Kegel ze! Of kom gewoon supporteren!

Meer informatie

Klabbodderbal

13:00u - 00:00u

Recreatief volleybaltornooi voor iedereen.

Ploegen van 4 (dames, heren, gemengd).
Inschrijven kan bij ronald.de.groot@telenet.be .

Activiteiten voor de kinderen, cavabar, bakharing (boestering) of hamburger.

Meer informatie

Druivenfietstocht.

14:00u - 17:00u

Tijdens deze begeleide fietstocht van ongeveer 30 km, ontdek je prachtige plekken in de Druivenstreek en geniet je van een drankje en een proevertje tijdens een stop bij een serrist.
Vertrek om 14h aan Pachthof Stroykens, Merenstraat te Duisburg. Wees er snel bij want er kunnen maximum 25 fietsers mee.
Kostprijs per persoon € 4 (te betalen bij de start van de fietstocht aan de begeleider).

Meer informatie
Friday 9 August

After Work Party KVTD.

17:00u - 00:00u

Is het afgelopen week druk geweest op het werk? Of juist te rustig en heb je nood aan wat ontspanning? KVTD trapt het tweede feestweekend af met een fenomenale After Work Party! Afspraak om 17u aan Pachthof Stroykens.

Druivententoonstelling en tapasbar.

20:30u - 23:00u

De 44ste druivententoonstelling wordt geopend met een officiële receptie voor genodigden, maar vanaf 20u30 is iedereen van harte welkom om al dat wondermooie fruit te bewonderen en om zich culinair te laten verrassen in de pop-up tapasbar.

After After Work Party.

23:00u - 01:00u

Krijg je er op de eerste dag van het tweede weekend al niet genoeg van? Geen nood. Café “Bij Ons” nodigt iedereen uit om het glas te heffen op de eerste After After Work Party.

Saturday 10 August

Proevertjeswandeling.

11:30u - 13:30u

Enkele Duisburgse handelaars zetten maar al te graag hun deuren open voor de deelnemers aan deze wandeling. Je wordt getrakteerd op het ambachtelijke verhaal achter hun producten én je kan ten volle genieten van de verbluffende smaak die ze dagelijks creëren.

Meer informatie

Proevertjesmarkt.

13:30u - 18:00u

Proevertjesmarkt met Aurelianus dixielandband: Zaterdagnamiddag wordt het dorpscentrum van Duisburg omgetoverd tot een heus proevertjesdorp. Kom genieten van de gezelligheid, de smakelijke proevertjes en een hele verzameling aan Vlaams-Brabantse Streekproducten. Het zal smaken!

Kidsloop Mutoto.

14:00u - 15:00u

Ook de kleinsten krijgen een kans om hun loopkunsten te laten zien. Voor kinderen tot 12 jaar. Inschrijven kan aan de tent van Mutoto vanaf 12u30, de start is voorzien achter Pachthof Stroykens om 14u.

Meer informatie

Eierwerpen.

15:00u - 19:00u

Worden er dit jaar records verbroken?! Het Duisburgse record staat op 68 meter! ;-) Trek je niet-al-te-beste kleren aan en kom meegenieten van de uitzinnige sfeer op dit verrassende tornooi. Je kan zowel individueel als in groep deelnemen.

Kindernamiddag.

15:30u - 18:30u

Kom ontspannen op het dorpsplein! BLITZ zorgt voor de animatie, jullie voor het enthousiasme. Iedereen is van harte welkom! Leuk weetje: de mama’s en papa’s kunnen ondertussen profiteren van een gezellig terrasje…

Avond van het Feestcomité.

19:00u - 03:00u

We vliegen er weer in met De Melando’s, Out of Service en naar jaarlijkse gewoonte sluiten we af met DJ Matty – 10 jaar special - !

Sunday 11 August

FCD-Ontbijt.

07:00u - 10:00u

Wanneer heel wat jongeren en minder-jongeren nog nagenieten van een spetterend podiumfeest, organiseert het Feestcomité voor de vroege vogels een lekker ontbijt. Wrijf de ogen uit, laat die koffiezet voor wat hij is en laat je bedienen in de Gemeentezaal.

10-uren rommelmarkt.

08:00u - 18:00u

Vanaf 8u is iedereen van harte welkom om te komen kopen en verkopen op de traditionele rommelmarkt. Verkopen? Vooraf inschrijven is niet nodig. Wees er dus vroeg bij! Kopen? Het belooft een bonte verzameling te worden van heel wat leuke hebbedingetjes. Wie weet doe je er de aankoop van je leven. Een bezoekje is zeker de moeite waard!

Aperitiefconcert St-Katharina.

11:00u - 12:00u

Wat is er mooier dan op zondagochtend te genieten van een smakelijk aperitief en een bijpassend concert? Dankzij onze Duisburgse Harmonie kan het hele dorp hiervan profiteren op het marktplein. Van harte welkom!

Frisse vis.

12:00u - 14:00u

De dames van de catering-ploeg zetten opnieuw hun beste beentje voor om jullie een gevarieerde en smakelijke visschotel voor te schotelen. Laat die smaakpapillen maar op volle toeren draaien, het zal de moeite zijn!

Feestnamiddag.

14:00u - 18:00u

De hele namiddag wordt je getrakteerd op verrassende optredens, vertederende dans van D-Dance en heel veel sfeer! En wie weet word je wel uitgedaagd om je durf te laten zien…

Prozak.

18:00u - 20:00u

Prozak De Kreuners Tribute Band: Chris Lomme, Layla en Victoria, ze zullen allemaal het dorpsplein van Duisburg passeren tijdens dit eerbetoon aan Vlaanderens populairste rockband. Kom meebrullen met “Couscous-kreten”, “Ik Wil Je” of “Nu of Nooit” en sluit samen met ons het tweede feestweekend af in stijl.

21:00u - 00:00u

de Rimpel.

Optreden stand van de Rimpel: Krijg je er maar niet genoeg van? De Rimpel trakteert ons nog op een optreden in hun dranktent aan de kerk.

Wednesday 14 August

Mini Voetbaltornooi.

19:00u - 00:00u

Voor het derde jaar op rij organiseert Jong Duisburg een minivoetbaltornooi tijdens de dorpsfeesten in Duisburg! Dit zal doorgaan op woensdag 14 augustus om 19uur op het grasveld achter Pachthof Stroykens. (Aanmelden vanaf 18u30.)

De wedstrijden worden gespeeld in kleine goaltjes zonder keeper. Een ploeg bestaat uit minimum 4 spelers en maximum 8 spelers. Het inschrijvingsgeld bedraagt €10 per ploeg en dit wordt ter plaatse betaald.

Inschrijven kan door een bericht te sturen naar de Facebookpagina van Jong Duisburg of een e-mail naar zvjongduisburg@hotmail.com met de teamnaam.

Donderdag 15 augustus is een feestdag dus geen reden om thuis te blijven, tot dan!

Meer informatie
Thursday 15 August
10:00u - 12:00u

Eucharistieviering.

15 augustus, daar hoort een viering bij. Elk jaar gaat deze door aan een ander kapelletje in het dorp. Dit jaar is het de beurt aan het kapelletje aan de Lindeboom op het einde van de Huldenbergstraat. Na de viering is er nog een gezellig samenzijn. Bij regenweer (waar we niet van uitgaan ;-)) gaat de viering door in de kerk.

Varken aan ’t spit.

12:00u - 14:00u

Varken aan ’t spit en groenten buffet: Koken hoeft vandaag niet!  Het dorpscentrum wordt omgebouwd tot een culinaire wandeltocht langsheen heel wat lekkernijen. De voorbereiding en de eigenlijke bereiding starten al in de hele vroege uurtjes…

Dapper Duisburg.

14:00u - 16:00u

Het podium op het dorpsplein wordt het zenuwcentrum van de Dappersten onder de Duisburgers…. Durf jij een spijkerbed of een glastapijt aan?

De Laatste Show Band.

18:00u - 20:00u

Van 1999 tot 2012 werden de gemiddelde Vlaamse weekavonden afgesloten met het legendarische tv-programma De Laatste Show. Bruno Wyndaele, Marc Uyterhoeven, Frieda Van Wijck en Michiel De Vlieger werden hierbij elke avond bijgestaan door een top-band met ondermeer: Patrick Riguelle en oud-Tervurenaar Jan Hautekiet. Vanavond komen ze die gloriejaren nog eens herbeleven in Duisburg.

20:00u - 22:00u

Duisburg Zingt.

Afsluiten doen we met z’n allen samen! Kom naar het dorpsplein en feest, dans en zing mee met de klassiekers van Duisburg Zingt!

DJ.

22:00u - 00:00u

Helemaal afsluiten doen we op de tonen van onze gast-DJ!