De Kapellekeswandeling René Sterckx

Verre, niet essentiële verplaatsingen zijn verboden tijdens de corona-crisis. Gelukkig is Duisburg rijk aan bezienswaardigheden waarvan er heel wat al zeer lang bestaan maar die voor velen nog onbekend zijn èn dat allemaal binnen ieders wandelbereik.
Zo telt Duisburg 14 kapellekes langs een route waarop je alle hoekjes van Duisburg kunt ontdekken.

De Parochieploeg heeft een wandelroute op kaart gezet langs dit erfgoed (bijlage kan je beneden downloaden). De meimaand is dè Maria-maand, en dan langs de kapellekes wandelen is een mooie traditie. In mei zal elke week aan de kapellekes een door zuster Aleidis opgesteld gebed te lezen zijn. De 'Kapellekeswandeling' draagt de naam van onze inspirator, René Sterckx, vorig jaar overleden, gedreven lid van de Kerkfabriek en van Feestcomité Duisburg.

Uiteraard is het voorlopig nog verboden om deze wandeling in groep te maken, maar in familieverband of met twee is de Kapellekes-wandeling van René Sterckx zeker de moeite waard.

Trouwens, eens de 'Coronatijd' achter de rug, kan op elk ogenblik van de dag en/of van het jaar, dit traject afgewandeld worden.

Bijlage:

  1. Foto's
  2. Stratenplan
  3. Kapelselfiereglement
  4. De wandelkaart en -legende zijn beschikbaar in alle kerken van Tervuren en sinds kort ook in de Krantenwinkel Alex, Kerkplaats Duisburg.Geniet van de wandeling en hou het gezond !!!